Patientportalen
I patientportalen kan du som patient på ett enkelt sätt rapportera till dina vårdgivare hur du mår. Du berättar detta genom att svara på olika frågeformulär. Dessa formulär beskriver hur du själv tycker att du mår och hur din vardag fungerar. Syftet med att du svarar på dessa formulär är att ta reda på hur sjukdomen påverkar dig i det dagliga livet och att koppla det till din behandling.
Men varför är det viktigt att registrera i patientportalen? Och hur och när bör man registrera? Vill du veta hur man använder patientportalen?
Se en introduktionsfilm
Logga in i patientportalen
Här kan du logga in och göra din registrering i patientportalen
Så här får du tillgång till patientportalen
Din vårdgivare registrerar ditt eller någon anhörigs mobilnummer och/eller mejladress.
Inloggningsalternativ:
- Vårdgivaren skickar ett engångslösenord. Inloggning sker i två steg med barnets personnummer och engångslösenordet, därefter en kod som kommer på sms.
När man loggat in kan man själv gå in och skapa ett eget lösenord.
- Om du som barn har bank-ID kan inloggning göras med hjälp av det. Du kommer till inloggningen via sms som skickas från vårdtagaren eller barnreumaregistrets webbplats.
Hur ofta ska du svara på frågorna?
Så här ofta ska du svara på frågorna i patientportalen:
- Mitt status fylls i inför varje besök.
- CHAQ fylls i minst var sjätte månad.
- Disabkids fylls i minst var tolfte månad. Är barnet under åtta år kan förälder svara på frågorna, välj då i stället formuläret Disabkids förälder.
- Om du nyligen bytt behandling ser vi gärna att du fyller i alla formulären för att kunna göra en utvärdering av den nya behandlingens effekt.